Skip to main content
Sjoa Familierafting Logo SVG
Bølge

Sjoa Familierafting ligger i naturskjønne og idylliske omgivelser på Varphaugen Gård, helt inntil Gudbrandsdalslågen. Med vår unike beliggenhet like ved elva, har vi det perfekte utgangspunkt for familierafting og andre vannaktiviteter. Rafting turene starter direkte fra gården, så det er minimalt med busstransport. De vakre omgivelsene danner en gunstig ramme for barnevennlige aktiviteter og naturopplevelser.

Sjoa Familierafting fokuserer på familievennlige aktiviteter for familier med barn opp til 15 år. Vi anbefaler vårt søsterselskap, Sjoa Rafting AS, for alle over 15 år. Det er 11 km mellom stedene.

Både Sjoa Familierafting og Sjoa Rafting AS byr på minneverdige opplevelser med actionfylte aktiviteter både til vanns og til lands.

Les mer

Sjoa Familierafting ligger på Varphaugen gård, fire kilometer nord for Sjoa og sju kilometer sør for Otta. Gården Varphaugen er fra 1744 og turistdriften startet her i 1947.

På Varphaugen har det vært drevet rafting siden 1989. Med vår unike beliggenhet like ved Gudbrandsdalslågen har vi det perfekte utgangspunktet for barnevennlige vannaktiviteter, herunder familierafting og guidet Stand Up Paddle board turer på Gudbrandsdalslågen. Rafting turene starter fra gården, noe som betyr at vi ikke bruker unødig tid på busstransport. Det er mulig å fiske i Gudbrandsdalslågen og bade fra sandstranden. Varphaugen har også en optimal beliggenhet for andre barnevennlige aktiviteter. Vi har Sjoa Klatrepark, som også holder til her, med klatreløyper for deltakere fra 3 år og oppover og opplevelsessti som et tilbud til de aller yngste. Vi arbeider hele tiden for å ha nye tilbud til de yngre. Overnattings tilbudene byr også på stor variasjon – det er noe for alle og enhver, både innendørs og utendørs.

Sjoa Familierafting har valgt å fokusere på familievennlige aktiviteter til barn under 15 år og anbefaler derfor vårt søsterselskap Sjoa Rafting AS. som tar seg av «de voksne aktivitetene», ca. 10 minutters kjøretur fra Varphaugen.

Om Varphaugen

Bølge

Reisemål for pilegrimer

Som resultat av kristningen av Norge i 1033 begynte pilegrimene sin vandring til Nidaros. Dette tok slutt i 1537 da danskekongen innførte den lutherske tro (protestantismen). I hele denne periode på over 500 år gikk det pilegrimsvandringer oppover Gudbrandsdalen. Disse pilegrimene bar på steiner, en for hver synd de hadde gjort i sitt liv inntil da, og når de kom hit til Varphaugen (Warphougen) stoppet de og kastet alle sine steiner for å frigi seg fra sine synder. Derfor fikk stedet også dette navnet. Stedet er også i dag et populært stoppested for pilegrimer på vandring langs Pilegrimsleden på vei mot Nidaros. På Varphaugen er det anledning til å hvile, spise, dusje og samle krefter til neste etappe av pilegrimsvandringen.

Hos oss finner du:

– Villmarksleir ved Gudbrandsdalslågen
– Store uteområder
– Egen strandlinje med fine bade- og fiskeplasser
– Spisestuer til 80 personer
– Terrasse med plass til 60 personer
– Skjenkerett for øl og vin
– Klatrepark for alle over 3 år
– Opplevelsessti

Velkommen til Sjoa Familierafting på Varphaugen!

Vårt søsterselskap, Sjoa Rafting AS, ligger idyllisk til helt inntil Sjoa i vakre omgivelser og med tradisjonsrike bygninger som bidrar til en unik atmosfære.

Sjoa Rafting AS kan tilby rafting på Sjoa for deltakere over 15 år, samt andre spennende aktiviteter som elvebrett, packraft, paintball, brupendling m.m. De fleste turene avsluttes med at vi padler rett inn i leiren, så man kan hoppe rett i badestampen etter turen.

Søsterselskapene, Sjoa Rafting AS og Sjoa Familierafting, har mange års erfaring og samarbeider og styrker hverandre slik at vi kan gi våre gjester de beste opplevelsene.

Start på eventyret allerede nå

Send forespørsel