Skip to main content
Sjoa Familierafting, Rafting, Familierafting, Rafting barn, Rafting familie, Rafting Sjoa, Juving, Familiejuving, Juving barn, Juving familie, Juving Sjoa, Opplevelsessti Sjoa, Femkamp, Femkamp barn, Femkamp familie, Femkamp Sjoa
Bølge

Sjoa Familierafting ligger i naturskjønne omgivelser på Varphaugen fire kilometer nord for Sjoa og ca. syv kilometer sør for Otta. Varphaugen er fra 1744 og turistdriften startet her i 1947. På Varphaugen har der vært drevet rafting siden 1989. Med vår unike beliggenhet like ved Gudbrandsdalslågen har vi det perfekte utgangspunkt for familierafting. Raftingturene starter direkte herfra, så det er minimalt med busstransport og de vakre omgivelsene danner en optimal ramme for barnevennlige naturopplevelser.

Sjoa Familierafting har valgt å fokusere på familievennlige aktiviteter til barn under 15 år og anbefaler derfor vårt søsterselskap Sjoa Rafting AS. som tar seg av «de voksne aktivitetene», ca. 10 minutters kjøretur fra Varphaugen.

Om Varphaugen

Bølge

Reisemål for pilegrimer

Som resultat av kristningen av Norge i 1033 begynte pilegrimene sin vandring til Nidaros. Dette tok slutt i 1537 da danskekongen innførte den lutherske tro (protestantismen). I hele denne periode på over 500 år gikk det pilegrimsvandringer oppover Gudbrandsdalen. Disse pilegrimene bar på steiner, en for hver synd de hadde gjort i sitt liv inntil da, og når de kom hit til Varphaugen (Warphougen) stoppet de og kastet alle sine steiner for å frigi seg fra sine synder. Derfor fikk stedet også dette navnet. Stedet er også i dag et populært stoppested for pilegrimer på vandring langs Pilegrimsleden på vei mot Nidaros. På Varphaugen er det anledning til å hvile, spise, dusje og samle krefter til neste etappe av pilegrimsvandringen.

Hos oss finner du:

– Villmarksleir ved Gudbrandsdalslågen
– Store uteområder
– Egen strandlinje med fine bade- og fiskeplasser
– Spisestuer til 80 personer
– Terrasse med plass til 60 personer
– Skjenkerett for øl og vin
– Klatrepark for alle over 3 år
– Opplevelsessti

Velkommen til Sjoa Familierafting på Varphaugen!

Vårt søsterselskap, Sjoa Rafting AS, ligger idyllisk til helt inntil Sjoa i vakre omgivelser og med tradisjonsrike bygninger som bidrar til en unik atmosfære.

Sjoa Rafting AS kan tilby rafting på Sjoa for deltakere over 15 år, samt andre spennende aktiviteter som ducky, elvebrett, paintball, brupendling m.m. De fleste turene avsluttes med at det padles rett inn i leiren, så man kan hoppe rett i badestampen etter turen.

Søsterselskapene, Sjoa Rafting AS og Sjoa Familierafting, har mange års erfaring og samarbeider og styrker hverandre slik at vi kan gi våre gjester de beste opplevelsene.

Start på eventyret allerede nå

Send forespørsel