Skip to main content

juving

Bølge

Juving er en spennende og til dels intens aktivitet, som ikke nødvendigvis egner seg så godt dersom noen i gruppa lider av høydeskrekk. Det kan føles som en sterk opplevelse og gir deg en følelse av frihet og å være en del av naturen.

Hos Sjoa Familierafting går turen i et regulert elvejuv. Det er det som gjør det mulig for oss å drive juving her. Vi følger juvet slik det er, ved lett klatring, rappellering, svømming i kulper og hopp fra klipper.

Deltakerne er utstyrt med hjelm, redningsvest og våtdrakt. Uavhengig av aktivitet er sikkerhet et sentralt tema hos Sjoa Familierafting. Det betyr at alle deltakere blir grundig instruert av våre erfarne guider både før vi starter turen og underveis. Se video fra vår juving.

Les mer

Juving er en morsom og utfordrende opplevelse. Når du klatrer opp og rappellerer ned, svømmer i kulper og hopper fra klipper, føler du deg virkelig levende. Det er en god følelse å bruke kroppen på mange forskjellige måter, samtidig som du må konsentrere deg om å være i øyeblikket og nyte den utrolige naturen omkring deg.

Hos Sjoa Familierafting skreddersyr vi turen til hver gruppe deltakere slik at vi ikke gir deg utfordringer som overgår dine lyster og evner. Vi bruker forskjellige juv, avhengig av vannstand og ønsket vanskelighetsgrad. Som deltaker bestemmer du selv hvor spektakulær du vil at opplevelsen skal være. Juving er ikke en aktivitet for de som er redde for høyder. Vi gjør oppmerksomme på at dere må selv sørge for transport fra Varphaugen til startpunktet for juvingen. Dersom dere ikke har mulighet til å frakte dere selv, så er det bare å ta kontakt med oss, så finner vi en løsning.

Kle deg varmt

Juving kan være en kald opplevelse, så sørg for at du har på deg varmt tøy under våtdrakten du låner av oss. Vi anbefaler super- eller ullundertøy, og vi gjør oppmerksomme på at dette vil bli vått på turen.

Som navnet tilsier, har Sjoa Familierafting fokus på familieaktiviteter for familier med barn inntil 15 år. Hos Sjoa Familierafting kan dere gjøre mye mer enn bare juving. Ønsker dere å prøve andre vannaktiviteter tilbyr vi både familierafting og SUP. Det er også mulig å fiske, eller bade i elva. Vi har en flott sandstrand noen minutters gange fra gården. Ønsker du å gjøre noe som ikke involverer vann, kan vi anbefale en tur i Sjoa Klatrepark eller gå en tur på opplevelsesstien.

Lag egne måltider – eller la oss gjøre det

Når dere blir sultne, kan dere enten bruke vårt enkle gjestekjøkken til å lage mat, dere kan grille, eller dere kan kjøpe enkle måltider som pizza eller vafler. Dersom du ønsker at vi skal servere måltider under oppholdet, anbefaler vi at disse forhåndsbestilles. Vi serverer både frokost, lunsj og en barnevennlig 2-retters middag.

Få en god natts søvn

For å samle energi til en dag med juving, trenger du en god natts søvn. Hos Sjoa Familierafting tilbyr vi ulike typer overnatting. For de som ønsker en opplevelse av friluftsliv, så er det mulig å bo i lavvu ved bredden av Gudbrandsdalslågen. Det er en hyggelig opplevelse som bringer dere enda nærmere naturen.

Vi har hyggelige hytter med køyesenger og plass nok til en familie på inntil fem personer. Alle hyttene er utstyrt med kjøleskap og et lite kjøkkenbord slik at dere kan velge å spise i hytta.

Vi har også et hyggelig familierom på ca.30 m2 med to dobbeltsenger, spisekrok, kjøleskap, vannkoker og en vask. Det er plass til ekstra seng, dersom det skulle være behov for dette. Familierommet ligger i andre etasje på Nordre Stuggu, et vakkert hus fra 1745 med utsikt over både området og Gudbrandsdalslågen. Nordre Stuggu ligger sentralt på gården, tett på sanitæranlegget.

Har dere spørsmål, ta kontakt med oss så deler vi gjerne våre erfaringer med dere. Vi er sikre på å gi dere en uforglemmelig opplevelse hos Sjoa Familierafting.

Starttid
10.00

Pris
Kr. 995,- pr. person,
inkludert matpakke

Varighet
ca. 6 timer

Aldersgrense
Fra 10 år

Vi bruker forskjellige juv avhengig av vannstand og ønsket vanskelighetsgrad. Deltakerne bestemmer selv hvor spektakulær og utfordrende juvingen skal være. På den måten sørger vi for at det blir en god opplevelse for alle.

Vi bruker Tessa eller Veo til juvingen. Begge disse juvene ligger inntil fylkesvei 51 som går fra Vågå i Ottadalen og over Valdresflya til Beitostølen. Dersom dere ønsker å fortsette reisen på fylkesvei 51, eller vestover mot Lom på riksvei 15 når turen er over, er du velkommen til det. Deltakerne skifter til tørre klær ved bilen etter turen, og guidene tar med utstyret tilbake til Varphaugen.

Våre aktiviteter

Bølge

Vi tilbyr aktiviteter for barn i alle aldre, og vi jobber kontinuerlig med å utvikle aktiviteterne. Hold deg oppdatert ved å følge oss på Instagram og Facebook.

Familierafting

Sjoa Klatrepark

Juving

SUP

Opplevelsessti

Femkamp

vi tilbyr også

Bølge

Vårt søsterselskap Sjoa Rafting AS, tilbyr rafting på Sjoa, samt juving, elvebrett, packraft, paintball m.m. for deltakere fra 15 år og oppover.

Sjoa Rafting AS ligger idyllisk til helt inntil Sjoa og de fleste turene ender med at vi padler rett inn i leiren.

Se mer på www.sjoarafting.no

Start på eventyret allerede nå

Send forespørsel